Crear un lloc web professional

Crear un lloc web professional és molt fàcil i econòmic

Sempre he dit que per crear un lloc web d’aparença professional no es requereix ser enginyer de sistemes, ni dissenyador, ni tindre coneixements de codi HTML.

Recomano alguns llocs web i solucions que considero, amb base en la meva experiència, són els que més valor afegit donen pel seu preu.

En cas de que no vulgueu el WordPress.com lliure podeu descarregar-vos el WordPress.org i allotjar-lo en un servidor hosting.

Necessitareu cercar una plantilla que considereu s’ajusta a les vostres necessitats. (*)

Si contracteu un espai web, el servidor ja inclou una aplicació que us instal·larà el wordpress.org automàticament i molt fàcilment.

Per crear i publicar un lloc web amb aparença professional es requereix:

1. Llogar el nom de domini, o hosting i domini inclòs:

El primer que hem de fer és trobar un bon nom de domini. Un nom de domini és el nom que té el lloc web a Internet, per exemple http://www.miempresa.com .net .org, etc.

Per registrar el nom de domini recomano el lloc web: Seeoux. És un lloc fiable i econòmic, dona servei excel·lent a la gestió del espai i domini. El cost del registre i allotjament és +-23€ per un any.

Aquest lloc li permet veure si un nom de domini ja esta registrat o està disponible per a la contractació.

Un bon nom de domini hauria de tenir les següents característiques:

Si l’empresa existeix és desitjable que coincideixi amb el nom de l’empresa. Si aquest nom de domini està disponible suggereixo registrar-ho com més aviat millor per evitar que algú més ho registri.

Si el nom de domini que coincideix amb el nom de la seva empresa està ocupat, eviti registrar el mateix nom amb una altra terminació per evitar confusions de productes o serveis (com. net,. org, etc.). En aquest cas jo recomano fer petites variacions fins a trobar un nom de domini disponible.

Trieu el més curt i directe possible sense utilitzar abreviatures.

2. Contractar un lloc hosting/allotjament:

Els Web hosting són serveis d’Internet que permeten a les empreses allotjar els seus llocs web, perquè quedin disponibles 24 hores a Internet. Heu de tenir en compte que el domini “no es compra”, sols es registra i l’haureu de renovar anualment o us el donaran de baixa i perdéreu tot el material inserit.

El proveïdor de Web hosting que jo recomano és Seeoux. per preu i servei, però i han moltíssims més. El cost d’un servei d’aquest tipus és 1,95 € al mes (si es contracta un any), i si no hi han grans insercions de material és mes que suficient. El mateix servidor te programes que instal·len automàticament la plataforma que volem per fer anar el nostre web, wordpress, prestashop, magento, etc. etc.

Per escollir un lloc hosting cal que tingueu-ho en compte:

– Que proveeixi il·limitat espai en disc dur.

– Que proveeixi ample de banda il·limitat per a accés al seu lloc.

– Que permeti crear il·limitades comptes de correu electrònic.

– Que permeti crear subdominis del domini registrat.

– Que permeti crear il·limitades bases de dades MySQL.

– Que tingui suport tècnic les 24 hores.

– Per començar es pot escollir la configuració bàsica, per moltíssimes webs en que no hi ha un trafic molt elevat es més que suficient.

3. Triar un administrador de contingut (CMS):

La forma més eficient de crear un lloc web avui en dia és a través d’un administrador de contingut (CMS). Aquests programes permeten que una persona que no sigui tècnica realitzi un lloc web amb aparença professional. És important aclarir que el CMS només es pot instal lar en un lloc hosting (no es pot instal·lar al vostre ordinador amb sistema Windows o Mac).

L’administrador de continguts que jo recomano és WordPress.org ja que és gratuït i molt poderós.

Per millorar l’aparença del teu lloc web hi ha plantilles gratuïtes a Internet que donen una aparença professional. (*) Algunes que recomano, vegeu: 12 3

Una altre alternativa de CMS per crear llocs web professionals gratuït és Drupal o Jomla.

4. Triar un editor d’imatges:

Per a la creació d’un lloc web amb aparença professional és necessari comptar amb un editor d’imatges que ens permeti editar les imatges que utilitzarem en el lloc Web (pel logo i les insercions).

La millor opció sens dubte és Photoshop, però el preu és car si voleu una aplicació registrada!, hi han trials que us podeu descarregar des de la mateixa web d’Adobe i axis periòdicament anar tenint las darreres actualitzacions, sempre en mode de proba/demo, però totalment funcionals.

Un editor d’imatges és Gimp, que és gratuït i té la majoria de les utilitats dels editors professionals com Photoshop, no és el mateix, però funciona.

Per descarregar l’última versió del programa en espanyol la pots trobar a: http://www.gimp.org.es/modules/mydownloads/

Un complet manual de Gimp en espanyol el pots trobar a: http://docs.gimp.org/es/

Encara mes fàcil es la opció de fer un retoc o adequació de la nostra imatge sense tindre cap programa d’edició de imatges. Entreu a una aplicació gratuït online de retoc fotogràfic.

O aquest editor online també us pot servir: http://pixlr.com/editor/

Gimp per a Mac: http://gimp.lisanet.de/Website/Download.html

Conclusió. Si la creació i publicació d’un lloc web amb aparença professional per a la nostra empresa es pot aconseguir des de +-23,40 euros l’any (amb el cost del allotjament i domini inclós), és per això que no hem d’esperar més per tenir una presència efectiva a Internet!.

Per reflexionar: Els deixo amb una pregunta per conèixer la seva opinió:

Considereu important la creació o millora del lloc web de vostre empresa?

Us convido a deixar la vostre opinió sobre aquest article o realitzeu preguntes que amb gust les respondré.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari/Spam is automatically deleted

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

comença per aqui!!

Complicat? Vols que t’ho muntem?

Castellà

Les millors ofertes

la tecnologia al millor preu!

A %d bloguers els agrada això: