Com fer una revista/llibre/publicació digital

En aquesta entrada us explico i adjunto un manual de procediment per fer una publicació digital i fer difusió d’una publicació a través de la xarxa.

Procediment per generar una revista digital-web

El procediment es força senzill, tan sols haurem de registrar-nos al portal Issuu, hi han d’altres plataformes que també fan aquest servei, però per a mi, crec que aquesta es la millor, i a mes, es totalment de franc sempre que agafem el servei free que ofereixen crec es prou extens i suficient per fer una publicació interessant y professional.

El primer de tot el que necessitem es confeccionar aquesta publicació/llibre/revista/cataleg, etc. en un format d’arxiu tipus “tractament de text”, pot ser WORD, INDESIGN o QUARK EXPRESS, el cas es que ha de fer-se un treball de confecció de la publicació, per mi el millor es Indesign ja que es pot treballar millor el material, i que es una aplicació expressament per confeccionar pàgines amb multitud d’opcions gràfiques i de text. Si no disposem d’aquesta aplicació ens pot servir perfectament Word o similar.

Una vegada confeccionat aquest material, s’ha de exportar/guardar com a PDF, aquest PDF’s son els que pujarem a la aplicació Issuu perquè ens ho transformi en una publicació digital que es pot llegir com un llibre o revista.

Consell: La primera pàgina feu sempre una portada amb el títol y una imatge, aquesta será la primera i per la que comença el llibre, la segona ja podeu posar-hi la resta, text, imatges, gràfics, etc. etc. procureu fer un número de págines impars aixi la publicació s’acabarà millor. Coberta i contracoberta, es a dir com un llibre.

IssuuSi cliqueu aquesta imatge podeu veure molts treballs que il·lustraran exemples i us donaran mes pistes de com us pot quedar millor el treball.

Una vegada pujat el material en PDF, i Issuu us hagi generat l’arxiu digital podeu inserir la URL que us mostri o be copiar el codi en HTML i inserir-lo directament al vostre web perquè els vostres lectors llegeixin la publicació. O copiar i enganxar la URL generada al email que enviareu als vostres contactes.

Nota: Algunes plataformes com aquesta de wordpress lliure no permeten enganxar directament el codi de Issuu, es per això que la solució es pujar una imatge de la portada i en aquesta inserí el link generat, al clicar la imatge ja s’obrirà directament la publicació digital, Exemple:

Girona

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari/Spam is automatically deleted

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

comença per aqui!!

Complicat? Vols que t’ho muntem?

Castellà

Les millors ofertes

la tecnologia al millor preu!

A %d bloguers els agrada això: